Loading...
Evenementen2023-03-03T15:44:18+01:00

Au Bout Du Chemin

Au Bout Du Chemin:
Evenementen in Zuid-Limburg

Evenementen 

Een jaarlijks terugkerende hoogtepunt van het kerkelijk leven in de Zuid-Limburgse dorpen is de Bronk. Dan wordt het dorp feestelijk versierd en trekt de sacramentsprocessie met schutterij, harmonie, zangkoor, jonkheid, kindergroepen en bidvolk langs de rustaltaren die door ieder buurtschap verzorgd worden. In Banholt en Terhorst trekt de Bronk op Pinksterzondag.

Het topevenement in Banholt/Terhorst is zonder twijfel het halen en richten van de Sint Gerlachusden op de zaterdag voor Pinksteren. Deze traditie waar de dorpelingen het hele jaar naar uitkijken wordt al 130 jaar in ere gehouden. Klik hier voor nog meer informatie.

In Noorbeek gaat het traditioneel halen van de Sint Brigidaden op de 2de zaterdag na Pasen terug tot 1634.

Carnaval of vastelaovend zoals dat hier heet, hoeft niet meer uitgelegd te worden. De optocht in Banholt op carnavalsmaandag staat bekend in de streek als een van de betere.

Heel wat dorpen hebben een schutterij. In de omgeving van Terhorst zijn dat Noorbeek, Mheer, Sint Geertruid, Margraten, Oost-Maarland en Gronsveld. Een schutterij heeft van oudsher een beschermende rol in de processies en onderhoudt heel eigen gebruiken en rituelen. Deze komen het beste tot uiting tijdens de schuttersfeesten waar de verenigingen het tegen elkaar opnemen in allerlei exercities en schietwedstrijden. Mheer organiseert jaarlijks in Augustus een bondsschuttersfeest.

Naast kerk en folklore kent het heuvelland ook talrijke kunstmarkten, rommelmarkten en kerstmarkten. De rommelmarkten in Banholt en in Mheer en de kunstmarkt in Reijmerstock, om er maar een paar te noemen in de omgeving.

Ook grote sportevenementen zijn in het Heuvelland niet meer weg te denken. De wielersport neemt daarin het leeuwendeel voor zijn rekening, niet alleen met de Amstel Gold Race, de Hel van het Mergelland, Limburgs Mooiste en de Bart Brentjens Challenge, maar ook met de vele georganiseerde wielertoertochten en mountainbike treffen. Voor de wandelaars hebben we o.a. de Margratentocht en de Nacht van Gulpen.

Door de rijkdom aan muziekkorpsen kent het heuvelland een bloeiende muziekcultuur met talrijke evenementen. Te veel om hier op te noemen.

Enkele evenementen van internationale allure: TEFAF Maastricht, Jumping Indoor Maastricht, CHIO Aachen, Memorial Day Margraten, festival Musica Sacra Maastricht.

Boek en reserveer

wij helpen u graag verder 

RESERVEER HIER 

Au Bout Du Chemin
Au Bout Du Chemin
au Bout Du Chemin
Au Bout Du Chemin
Au Bout Du Chemin

Au Bout Du Chemin

B&B en vakantiewoning

Ga naar de bovenkant